Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Etagevloer Constructie

De profielen van de etagevloeren zijn van verzinkt staal.

Hoofdonderdelen :

Kolommen
Hoofdbalken
Kinderbalken
Bevloering
Afstandhouders of kipstangen.

bevloering-etagevloer

Etagevloer kolommen vervaardigt Noordrek van koudgevormd staal S235. Wij gebruiken vierkant kolommen van minimaal 90x90mm tot wel kolommen met een omvang van 200×200 mm. De omvang én de dikte van de kolommen is afhankelijk van verschillende factoren. Tevens wordt bij een hogere belasting de voetplaat aan vereiste belasting aangepast. Bij de belasting zijn de overspanning (lengte) van de hoofdbalken en het gewicht per vierkante meter maatgevend.

Statische berekening van de voetplaat en kolommen

Al naar gelang de kracht die de kolom op moet vangen, wordt de omvang en de dikte van de koker statisch berekend. Dit zelfde geldt voor de voetplaat die onder de kolom komt.
Het kan zo zijn dat de kopplaat van de kolom wordt voorzien van een kop die een dubbele hoofdbalk kan torsen. Tevens wordt bij meerdere etages de opname van de kopplaat en de daarbij horende voetplaat berekend en in de gewenste sterkte gelast.

Kleur Kolommen

Standaard worden de kolommen in de kleur RAL5010 gespoten, natuurlijk zijn andere RAL kleuren naar wens mogelijk.

etagevloer-staal-balken

 

Voordelen van koudgevormde kolommen:
Hoog draagvermogen
Een gering eigen gewicht, hierdoor:
Een lichtere constructie, hierdoor lagere kosten.
Grote overspanningen mogelijk

Hoofdbalken en Kinderbalken etagevloer

Hoofdbalken voor de etagevloer worden gemaakt van koudgewalst staal, zijnde C-profielen. Hier is de staalkwaliteit hoger, namelijk S390 of S355. De hoogte van de hoofdbalken varieert van 200mm tot wel 450mm. Tevens is van belang de dikte van het staal. Door verschillende profielsoorten te gebruiken kunnen wij voor u een hoge belasting en een zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Kinderbalken voor de etagevloer worden gemaakt van koudgewalst staal. Hier is de staalkwaliteit hetzelfde als bij de hoofdbalken evenals de hoogte van de profielen. Voor de kinderbalken worden zoveel mogelijk “sigma” profielen gebruikt. Deze profielen hebben een lager “kipmoment”. Ook hier worden verschillende profielsoorten gebruikt om een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

De koudgewalste profielen uit verzinkt staal S390 worden in verschillende hoogten en sterkte in de constructie gebruikt. Ook lengte van het profiel is van belang.

etagevloer-hoofdbalken-kinderbalken

De profielen worden met hoge kwaliteit bouten en moeren middels een koppelplaat aan elkaar gemonteerd. Het gatenpatroon in de profielen kan worden gebruikt voor een eenvoudige doorvoer van kabels en of leidingen. Het gatenpatroon dat wij standaard gebruiken heeft een afmeting van 66/100 mm.

Andere voordelen van koudgewalste profielen zijn:

Hoog draagvermogen
Een gering eigen gewicht, hierdoor:
Een lichtere constructie, hierdoor lagere kosten.
Grote overspanningen mogelijk.

Vloerbodem van de etagevloer. >> mogelijkheden bevloering uitgebreid >

etagevloer-bevloering-1

Voor de bevloering van etagevloeren zijn verschillende mogelijkheden:

Spaanplaat 38mm dik.
Roosterpanelen.
Knauf-vloerplaten (brandvertragend).
Aluminium traneplaat.

Spaanplaat:

etagevloer-met-vloerbodem-leuningconstructie-schoprand-en-trap

Standaard gebruikt Noordrek BV een „natuur“ spaanplaat 38mm dik. Aan de onderzijde is deze plaat wit in verband met een goede licht-reflectie. De vloerplaten worden van een veer voorzien. Brandklasse Cfl-s1.
Antislip toplaag is mogelijk. Brandklasse Bfl-s1
Roostervloer : kan gebruikt worden in combinatie met een sprinkler-installatie of daar waar extra lucht nodig is; hierbij heeft men een goede daglicht benutting.

bevloering-etagevloer

De bevloering van de etagevloer > aanvullende informatie bevloering

is een constructief element. Spaanplaten of roosters worden met schroeven op de bovenflens van de hoofd- en kinderbalken gemonteerd. Een volledige schijfwerking waarborgt de kipstabiliteit van de balken. De horizontale belasting worden door de schijf afgedragen naar de stabiliteitsverbanden.

Afstandhouders of kipstangen worden tussen de kinderbalken geplaatst. Door deze afstandhouders wordt de stabiliteit en het draagvermogen van de vloer verder versterkt. Wij hebben deze afstandhouders in iedere maat op voorraad.

Noordrek BV haalt u een kwalitatief goede leverancier in huis en een hoogwaardig en duurzaam product voor een betaalbare prijs.

1