Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Palletopzetplaats voor uw magazijn

Zoekt u een palletopzetplaats voor de entresolvloer of mezzanine in uw magazijn? Noordrek® is dé aangewezen leverancier van palletopzetplaatsen met en zonder kantelhek en neemt zo nodig ook het ontwerp en de constructie van de entresolvloer en leuningconstructie voor zijn rekening. Bij ons heeft u keuze uit verschillende op- en afzetplaatsen voor pallets en ook voor maatwerk draaien wij onze hand niet om.

Ontdek de mogelijkheden in onze configurator of vraag direct een offerte aan! Heeft u nog vragen over onze palletopzetplaatsen of entresolvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Palletopzetplaats met ketting

Wat is een palletopzetplaats?

Met een palletopzetplaats kunt u gemakkelijk en snel blok- en Europallets van en naar een entresolvloer, mezzanine of laadperron verplaatsen, iets wat geen overbodige luxe is in een magazijn of depot. De palletopzetplaats onderbreekt de leuningconstructie van de tussenverdieping, waarbij het van groot belang is dat de opzetplaats veilig te gebruiken is, betrouwbaar is en voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

Opzetplaats met of zonder kantelhek?

Bij Noordrek® heeft u keuze uit drie verschillende soorten palletopzetplaatsen: een opzetplaats met rood-witte ketting, een palletopzetplaats met een kantelhek en een doorlaatinrichting die draait in plaats van kantelt. De variant zonder kantelhek is weliswaar meer voordelig , maar de palletopzetplaats varianten mét een hek – zowel de kantelende als de draaiende – maken het op- en afladen van pallets op en van de entresolvloer een stuk veiliger.

Variant met rood-witte ketting

Verreweg de meest populaire palletopzetplaats is de ‘klassieke variant’ met rood-witte ketting. Deze palletopzetplaats is betaalbaar, eenvoudig in te passen op uw entresolvloer, gemakkelijk in gebruik en ziet er als volgt uit:

In de leuningconstructie wordt een traanaluminiumplaat van 1500x1200mm geplaatst. Deze wordt aan de zijkanten afgeschermd door de leuningconstructie. Aan het begin van de plaats wordt een rood-witte ketting geplaatst, zodat de palletopzetplaats niet per ongeluk wordt betreden. De afmeting is afgestemd op een Euro- of blokpallet. Natuurlijk zijn ook hier afwijkende afmetingen mogelijk.

Palletopzetplaats met kantelhek

Een andere optie is een palletopzetplaats met een kantelhek. Een palletopzetplaats met kantelhek biedt uw werkgevers meer veiligheid, aangezien zij dankzij het hek geen ‘contact maken’ met de open ruimte naast uw entresolvloer. Op deze manier worden arbeidsongevallen voorkomen.

De voorzijde van het toestel sluit precies aan op de verdiepingsrand. Dit is met name van belang bij het opzetten van een pallet vanuit een lager gelegen verdieping. De heftruckchauffeur zet de pallet aan de rand van de etage. Zodra het toestel zich sluit, gebeurt dit achter de pallet. Wanneer de pallet verkeerd staat, sluit het toestel niet en is het transport onmogelijk.

Bedieningsgemak:
Het toestel zorgt voor een veilige werkplek. Een prettige en makkelijke bediening draagt hier aan bij.
Contrasterende kleur:
De toestellen zijn standaard uitgevoerd in de kleur RAL 1028.

Variant met 360 graden draaiplateau

Ten slotte is er nog de variant met een draaiplateau. Dit is een doorlaatinrichting die niet kantelt, maar draait. Deze is even veilig als de ‘normale’ variant met kantelrek, maar is vooral handiger doordat deze geen hoogtebeperkingen heeft. Deze palletopzetplaats is geschikt voor pallets van 1.300 mm breed en 1.400 mm diep met een onbeperkte hoogte en wordt handbediend vanaf de entresolvloer.

De voordelen van Noordrek® BV

Noordrek® is dé leverancier van entresolvloeren, entresolvloer trappen, leuningwerk, magazijnstellingen en palletopzetplaatsen. Dankzij onze jaren aan ervaring en kennis en kunde kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen.

  • vrijblijvend advies van onze specialisten
  • binnen 24 uur een offerte voor uw entresolvloer
  • advies en inmeten op locatie
  • materialen van de hoogste kwaliteit
  • korte levertijden
  • maatwerk
  • wij regelen alles van A t/m Z
  • eenvoudig en snel bereikbaar

U heeft natuurlijk weinig aan een palletopzetplaats als u geen entresolvloer heeft, inclusief trap en leuningconstructie. Gelukkig kunt u ook hiervoor bij ons terecht: vraag simpelweg een offerte voor een entresolvloer aan.

Verdiepingsvloer mét opzetplaats voor pallets nodig? Gebruik onze configurator!

Het ontwerpen en laten bouwen van een verdiepingsvloer, natuurlijk inclusief palletopzetplaats, leuningwerk en een trap, ging nooit zo gemakkelijk. Met onze configurator weet u binnen luttele minuten een goed idee van wat er mogelijk is en wat de kosten zijn. Ook kunt u direct een offerte bij ons aanvragen – dat is wel zo makkelijk.

Vraag direct een offerte aan

Geïnteresseerd in een palletopzetplaats van Noordrek®? Vraag dan direct een offerte aan of neem, bijvoorbeeld als u een vraag heeft, contact met ons op – wij adviseren u graag!

1