Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Wat is een mezzanine vloer?

Een mezzanine vloer, afkomstig van het Italiaanse ‘mezzano’ dat ‘midden’ betekent, staat bekend als een slimme oplossing voor ruimtegebrek. Deze zelfdragende tussenvloeren, ook wel entresol of tussenverdieping genoemd, bieden een effectieve manier om extra vloeroppervlakte te creëren zonder ingrijpende verbouwingen. De constructie kan tussen twee bestaande verdiepingen in worden geplaatst, waardoor het bruikbare oppervlak aanzienlijk wordt vergroot. Maar wat maakt een mezzanine vloer nu precies zo bijzonder, en waarom zou u overwegen er een in uw bedrijfsruimte te integreren?

Oorsprong en betekenis

Het woord “mezzanine” vindt zijn oorsprong in het Italiaanse “mezzano”, wat “midden” betekent. Dit type vloer, ook wel bekend als entresol of tussenverdieping, is een zelfdragende constructie die ontworpen is om tussen twee bestaande vloeren extra vloeroppervlak te creëren. Het bijzondere aan een mezzanine is dat deze vloer zonder ingrijpende verbouwingen een aanzienlijke hoeveelheid extra ruimte biedt. Dit maakt het een ideale keuze voor het veilig uitbreiden van opslagcapaciteit of werkruimte.

Toepassingen

Mezzanine vloeren worden gekenmerkt door hun flexibiliteit en kunnen in diverse omgevingen worden toegepast, waaronder magazijnen, distributiecentra, en kantoorpanden. Ze zijn bijzonder geschikt voor hoge ruimtes waar het creëren van extra vloeroppervlak wenselijk is. Het is gebruikelijk dat een mezzanine vloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw beslaat, maar in sommige gevallen kan het ook een volledig nieuwe etage binnen vier muren creëren.

Wat zijn de voordelen van een mezzanine vloer?

Een van de grootste voordelen van het installeren van een mezzanine vloer is de kostenefficiëntie in vergelijking met traditionele bouw of huur van extra ruimte. Bovendien kan een mezzanine vloer aanzienlijke draagvermogens aan, wat ze ideaal maakt voor zware opslag of intensief gebruikte werkgebieden. Het grootste voordeel van een mezzanine is toch wel dat deze geheel naar wens kan worden geproduceerd, waardoor u voor iedere toepassing een geschikte mezzanine kunt configureren.

Technische specificaties en mogelijkheden

Iedere entresolvloer van Noordrek wordt berekend en gefabriceerd op basis van de geldende Europese wetgeving. Mezzanine vloeren zijn gebaseerd op sterke staalconstructies die grote overspanningen mogelijk maken, met draagkrachten die kunnen oplopen tot 2000 kg per vierkante meter. Bovendien is een overspanning mogelijk tot een lengte van 11 meter. Dankzij deze robuuste constructie kunnen mezzanine vloeren worden aangepast aan de specifieke behoeften van een breed scala aan branches en toepassingen.

Configureren

Het is bij sommige aanbieders van mezzanine vloeren mogelijk om geheel zelf een entresolvloer samen te stellen met gebruik van een entresolvloer, bijvoorbeeld in slechts 6 stappen. Op deze manier ziet u het eindresultaat beter voor u. Nadat u de mezzanine geconfigureerd heeft, ontvangt u een offerte.

Wat kost een mezzanine?

De mogelijkheid om een mezzanine vloer naar eigen inzicht te configureren biedt een unieke kans om een oplossing te creëren die perfect aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften. De kosten van een mezzanine vloer variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte, het draagvermogen en eventuele extra accessoires. Het is daarom aan te raden om een offerte aan te vragen voor een nauwkeurige prijsbepaling. Vraag voor een indicatie van de prijzen gerust een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Plaatsen

Een mezzanine kan op verschillende manieren worden geplaatst. Zo is het mogelijk om de mezzanine zelf te monteren, aangezien het monteren van de tussenvloer niet heel lastig is. Maar u kunt ook overwegen om de montage over te laten aan een montageteam van het bedrijf waarvan u de tussenvloer afneemt. Wanneer u voor het laatste kiest verloopt het proces sneller en weet u zeker dat de montage op de juiste manier plaatsvindt.

Meer weten over een mezzanine?

Wilt u meer weten over de toepassing van een mezzanine, of wilt u investeren in een verdiepingsvloer? Bekijk de mogelijkheden op de website en neem contact op voor meer informatie. U kunt contact opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug. Wat kunnen we voor u betekenen?

1