Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Wat is een entresolvloer?

Bent u op zoek naar meer ruimte in uw bedrijfshal, maar wilt u niet de hele structuur van het gebouw veranderen? Een entresolvloer kan de oplossing zijn die u zoekt! In dit artikel leggen we uit wat een entresolvloer is, wat de voordelen zijn en hoe deze kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Hiermee kunt u uw bedrijfsruimte optimaal benutten en tegelijkertijd de productiviteit en efficiëntie van uw bedrijf verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen!

De definitie van een entresolvloer

Een entresolvloer, ook wel bekend als verdiepingsvloer of mezzanine, is een zelfdragende constructie die voornamelijk bestaat uit stalen componenten en houten vloerpanelen. Deze vloer wordt gebouwd tussen twee verdiepingen in een bedrijfshal, met als doel extra ruimte en vloeroppervlak te creëren. De betekenis van entresol is dus letterlijk een extra vloer in uw bedrijfsruimte. Dit soort vloeren biedt een praktische en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar meer opslagruimte, kantoorruimte of productiecapaciteit zonder ingrijpende verbouwingen.

Voordelen van een entresolvloer in uw bedrijfshal

Het installeren van een verdiepingsvloer in uw bedrijfshal biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt het voor een aanzienlijke kostenbesparing, omdat u geen uitbreiding van het gebouw nodig heeft om meer ruimte te creëren. Bovendien kan een entresolvloer de opslagruimte in uw bedrijfshal verdubbelen zonder grote verbouwingen. Daarnaast is een entresolvloer aanpasbaar, demonteerbaar, flexibel en snel te monteren. Hierdoor kunt u de vloer eenvoudig aanpassen aan veranderingen in uw bedrijfsvoering of verplaatsen naar een nieuwe locatie indien nodig.

Verschillende soorten entresolvloeren en hun toepassingen

Er zijn verschillende soorten entresolvloeren beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de toepassing. Vrijstaande verdiepingsvloeren zijn bijvoorbeeld ideaal voor extra opslagruimte of kantoorruimte. Picktower constructies met palletstellingen en legbordstelling constructies met legborden zijn ook geschikt voor het vergroten van de opslagcapaciteit van uw bedrijfshal. Het ontwerp van een entresolvloer houdt rekening met factoren zoals vloerbelasting, betonvloersterkte, vloerhoogte, vrije hoogte, vloerafwerking en toegang voor goederen en personen. De constructie moet voldoen aan de Arbo-norm en het Bouwbesluit 2012.

Montage-Entresolvloer-meerdere-Verdiepingen

Materialen en extra opties voor entresolvloeren

Entresolvloeren kunnen worden gemaakt met verschillende materialen, zoals traditionele IPE-profielen en houten balken, beton tijdens de nieuwbouwfase of een systeemvloer met stalen kolommen en speciale vloerpanelen. Er zijn ook extra opties beschikbaar voor uw entresolvloer, zoals speciale vloerafwerkingen, ventilatie met roosters, veiligheidsvoorzieningen zoals uitneembare relingen en kantelhekken, en toegang via trappen of liften. Al deze opties zorgen voor een entresolvloer die perfect aansluit bij uw wensen en eisen.

Offerte aanvragen voor een entresolvloer

De kosten van een entresolvloer zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte, afwerking en extra opties zoals trappen en leuningen. Om een beter beeld te krijgen van de kosten en mogelijkheden voor uw specifieke situatie, kunt u het beste offerte aanvragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen u voorzien van een prijsberekening en u adviseren over de beste oplossing voor uw bedrijfshal. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een entresolvloer een omgevingsvergunning vereist volgens het Bouwbesluit, die u kunt aanvragen via het Omgevingsloket van uw gemeente met E-herkenning.

Is een entresolvloer geschikt voor uw bedrijf?

Een entresolvloer kan een ideale oplossing zijn als u op zoek bent naar extra ruimte in uw bedrijfshal zonder grote verbouwingen. Met de verscheidenheid aan ontwerpen, materialen en extra opties kunt u een entresolvloer creëren die perfect aansluit bij uw wensen en eisen. Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf voor een offerte en deskundig advies om de beste entresolvloer voor uw situatie te vinden. Met de juiste entresolvloer kunt u uw bedrijfsoppervlak optimaal benutten en uw productiviteit en efficiëntie verhogen.

1