Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Verdiepingsvloer leuningconstructie

Om een veilig gebruik van de verdiepingsvloer te waarborgen, schrijft de Arbo wetgeving een leuningconstructie voor.  Aan iedere „open“ zijde van de verdiepingsvloer dient een leuningconstructie komen. Als standaard oplossing hebben wij een leuningconstructie van kokerprofiel altijd op voorraad. >>

Leuningconstructie-verdiepingsvloer verdiepingsvloer-leuningconstructie

Wanneer is voor een verdiepingsvloer een leuningconstructie verplicht?

Er is sprake van een verdiepingsvloer als er in de werkruimte een hoogteverschil tussen vloeren is van 2,5 meter of meer. Bij lagere hoogten kan ook sprake zijn van een verdiepingsvloer als het gevaar bestaat dat wanneer personen of/en materialen van zo’n vloer vallen een ernstige verwonding niet kan worden uitgesloten.

Verdiepingsvloeren moeten rondom voorzien zijn van leuningwerk met een minimale hoogte van 1,0 meter. Ook moeten deze entresolvloeren voorzien zijn van een tussenleuning en een schoprand van minimaal 15 cm. De verticale tussenruimte tussen het leuningwerk is niet meer dan 47 cm.

De handrail en de knierail wordt van kokerprofiel in de kleur RAL7035 gemaakt. De leuningkolommen zijn in de kleur RAL5010. De 100 mm hoge schoprand voorkomt het afvallen van producten, De leuningconstructie wordt met contraplaten aan de onderzijde van de spaanplaat gezekerd. Door deze constructie is een snelle en simpele montage gezekerd.

De leuningconstructie van Noordrek BV is conform de eisen van NEN-EN 12811-2

De leuningconstructie moet voldoende sterk zijn. Deze moeten een minimale verticale punt belasting van 125 kg kunnen hebben en horizontaal minimaal 30 kg.(eisen conform NEN-EN 12811-2)

Uitgebreide informatie afvalbeveiliging en leuningconstructies voor uw verdiepingsvloer >>

Wanneer de verdiepingsvloer wordt gebruikt voor openbare doeleinden, zijn andere leuningconstructies vereist. Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen. Vraag deze aan uw adviseur.

1