Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Verdiepingsvloer Constructie

Verdiepingsvloer kolommen worden vervaardigd van koudgevormd staal S235 .

Deze vierkant kolommen zijn minimaal 90x90mm tot wel kolommen met een omvang van 200×200 mm.
De omvang én de dikte van de kolommen is afhankelijk van verschillende factoren. Standaard worden de kolommen in de kleur RAL5010 gespoten, een andere kleur is in overleg mogelijk.

Ook wordt bij een hogere belasting de voetplaat aan vereiste belasting aangepast. Bij de belasting zijn de overspanning (lengte) van de hoofdbalken en het gewicht per vierkante meter maatgevend.

Voordelen van koudgevormde kolommen:

  • Hoog draagvermogen
  • Een gering eigen gewicht, hierdoor:
  • Een lichtere constructie, hierdoor lagere kosten.
  • Grote overspanningen mogelijk.

verdiepingsvloer en verdiepingsvloeren van noordrek verdiepingsvloer en verdiepingsvloeren van noordrek

Verdiepingsvloer : Hoofdbalken en Kinderbalken

Hoofdbalken voor de verdiepingsvloer worden gemaakt van koudgewalst staal, zijnde C-profielen. Hier is de staalkwaliteit hoger, namelijk S390 of S355.

De hoogte van de hoofdbalken varieert van 200mm tot wel 450mm. Tevens is van belang de dikte van het staal. Door verschillende profielsoorten te gebruiken kunnen wij voor u een hoge belasting en een zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Kinderbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal. Hier is de staalkwaliteit hetzelfde als bij de hoofdbalken evenals de hoogte van de profielen. Voor de kinderbalken worden zoveel mogelijk “sigma” profielen gebruikt. Deze profielen hebben een lager “kipmoment”. Ook hier worden verschillende profielsoorten gebruikt om een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

De koudgewalste profielen uit verzinkt staal S390 worden in verschillende hoogten en sterkte in de constructie gebruikt. Ook lengte van het profiel is van belang.

Meer informatie over de constructie van de verdiepingsvloeren >

 

 

1