Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Leuningconstructie van de tussenvloer

Om een veilig gebruik van de tussenvloer te waarborgen, schrijft de Arbo wetgeving om deze redenen een leuningconstructie voor.

Welk leuningwerk is noodzakelijk voor  tussenvloeren?

Deugdelijk en goed sluitend leuning- of hekwerk  is van groot belang voor de tussenvloer, want bij het ontbreken van is het zeer goed mogelijk dat personen en/of materialen van de tussenvloer naar beneden vallen met vervelende gevolgen.

Tevens bestaat de mogelijkheid dat voorwerpen van de entresolvloer worden gestoten en dat vervolgens mensen, die op een lagere etage aanwezig zijn, hierdoor worden geraakt.

.

Leuningconstructie voor de veiligheid van de tussenvloer voor mensen en materialen Leuningconstructie voor de veiligheid van de tussenvloer voor mensen en materialen
Voor het afschermen van de tussenvloer gelden de volgende richtlijnen:

Er is sprake van een tussenvloer als er in de werkruimte een hoogteverschil tussen vloeren is van 2,5 meter of meer. Bij lagere hoogten kan ook sprake zijn van een tussenvloer als het gevaar bestaat dat wanneer personen of/en materialen van zo’n vloer vallen een ernstige verwonding niet kan worden uitgesloten.

Tussenvloeren moeten rondom voorzien zijn van leuningwerk met een minimale hoogte van 1,0 meter. Ook moeten deze tussenvloeren voorzien zijn van een tussenleuning en een schoprand van minimaal 15 cm. De verticale tussenruimte tussen het leuningwerk is niet meer dan 47 cm.

De leuningconstructie van Noordrek BV is conform de eisen van NEN-EN 12811-2

De leuningconstructie moet voldoende sterk zijn. Deze moeten een minimale verticale punt belasting van 125 kg kunnen hebben en horizontaal minimaal 30 kg.(eisen conform NEN-EN 12811-2).

leuningconstructie in de kleur veiligheid volgens arbo wetgeving-tussenvloer leuningconstructie in de kleur veiligheid volgens arbo wetgeving-tussenvloer

Het uitsluiten van valgevaar:

Indien de leuningconstructie moet worden geopend, bv door een palletopzetplaats, dan moeten er voorzieningen worden aangebracht die toegang van personen tot die werkplek verhinderen. Hiermee is valgevaar uitgesloten in alle denkbare werksituaties.

Zodoende moet er aan iedere „open“ zijde van de tussenvloer een leuningconstructie komen. Als standaard oplossing hebben wij een leuningconstructie van kokerprofiel altijd op voorraad.

De leuningconstructie van Noordrek BV is standaard 1.000mm hoog. Onze leuningconstructie heeft minimaal een horizontale belasting van 50 kg. Bij een publiekstoegankelijke leuning bedraagt deze belasting 100 kg!

De handrail en de knierail wordt van kokerprofiel in de kleur RAL7035 gemaakt. De leuningkolommen zijn in de kleur RAL5010. De 100 mm hoge schoprand voorkomt het afvallen van producten, De leuningconstructie wordt met contraplaten aan de onderzijde van de spaanplaat gezekerd. Door deze constructie is een snelle en simpele montage gezekerd.Entresolvloer, bodem, leuningconstructie,schoprand Tussenvloer van Noordrek: Project Fraunhofer

Wanneer de tussenvloer wordt gebruikt voor openbare doeleinden, zijn andere leuningconstructies vereist. Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen. Vraag deze aan uw adviseur >>.

1