Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Hoe zet je een entresolvloer in elkaar?

Een entresolvloer, ook wel bekend als een tussenverdieping, is een uitstekende manier om extra ruimte te creëren in een magazijn, kantoor, of een ander type commerciële ruimte. Het maakt niet uit of je nu behoefte hebt aan extra opslagruimte of kantoorruimte wilt toevoegen. Een entresol bouwen is een kosteneffectieve oplossing. In dit artikel laten we je zien hoe je een entresolvloer monteert en waar je op moet letten tijdens het proces.

Entresol zelf bouwen

Je kunt een entresolvloer zelf bouwen, maar het vereist nauwkeurige planning en constructie. Start met een gedetailleerd ontwerp en bereken de benodigde materialen en draagvermogen. Zorg voor stevige ondersteuning en bevestigingsmethoden, zoals stalen balken en kolommen. Volg lokale bouwvoorschriften en werk met zorgvuldigheid om stabiliteit en veiligheid te waarborgen. Overweeg professioneel advies voor complexe projecten of als het toch niet lukt.

Planning en voorbereiding

Het proces begint met een gedegen voorbereiding. Dit omvat het ontwerp van de entresolvloer op basis van je specifieke behoeften en de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat het ontwerp voldoet aan de geldende bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Identificeer de benodigde materialen, zoals balken, kolommen en vloerplaten, en zorg voor de juiste bouwvergunningen indien nodig. Veiligheidsmaatregelen, zoals valbeveiligingssystemen en brandpreventie, moeten ook in de planning worden opgenomen.

Entresolvloer montage

Met de juiste materialen en vergunningen bij de hand, kun je beginnen met de daadwerkelijke montage van de entresolvloer. Dit omvat het plaatsen van kolommen op strategische locaties en het bevestigen van balken aan deze kolommen om het frame van de entresolvloer te creëren. Vervolgens installeer je de vloerplaten bovenop het frame, waarbij je rekening houdt met de materiaalkeuze die het beste past bij je behoeften. Vergeet niet leuningen en trappen toe te voegen voor veilige toegang.

Inspectie en veiligheid

Na de montage is een grondige inspectie essentieel om de veiligheid en stabiliteit van de entresolvloer te waarborgen. Controleer of alle onderdelen stevig zijn bevestigd en of veiligheidsvoorzieningen zoals leuningen en valbeveiliging correct zijn geïnstalleerd. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de entresolvloer voldoet aan de geldende brandveiligheidsvoorschriften en dat toegangspunten duidelijk zijn gemarkeerd.

Gebruik en onderhoud

Met een goedgekeurde entresolvloer kun je deze in gebruik nemen. Regelmatig onderhoud is echter van vitaal belang om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen. Voer inspecties uit om slijtage of schade te identificeren, houd de entresolvloer schoon en volg de vastgestelde gewichtslimieten om overbelasting te voorkomen. Repareer eventuele schade onmiddellijk om verdere problemen te voorkomen.

Het bouwen van een veilige en functionele entresolvloer

Een goed geconstrueerde entresolvloer kan de efficiëntie van je bedrijfsruimte aanzienlijk verbeteren. Volg deze stappen zorgvuldig en zorg voor naleving van veiligheidsnormen en voorschriften om een succesvolle en veilige entresolvloer te creëren. Een entresol bouwen kun je dus zelf, maar schakel wel professionele hulp in als je twijfelt of vast loopt bij veiligheid, bouwvoorschriften of complexe ontwerpen bijvoorbeeld. Bij Noordrek® kun je een entresolvloer op maat laten maken. Vraag hiervoor een offerte op. Elke bedrijfsruimte en wensen zijn namelijk anders.

1