Vragen? Bel ons: 0597 433 755

Entresolvloer Constructie  

Elke entresolvloer wordt eerst statisch berekend.

Elke entresolvloer wordt eerst statisch berekend.

De koudgewalste profielen uit verzinkt staal S390 worden in verschillende hoogten en sterkte in de constructie gebruikt. Ook lengte van het profiel is van belang.


De profielen worden met hoge kwaliteit bouten en moeren middels een koppelplaat aan elkaar gemonteerd. Het gatenpatroon in de profielen kan worden gebruikt voor een eenvoudige doorvoer van kabels en of leidingen. Het gatenpatroon dat wij standaard gebruiken heeft een afmeting van 66/100 mm.

Entresolvloer Etagevloer Constructie Entresolvloer Etagevloer Constructie

Andere voordelen van koudgewalste profielen zijn:

Tussenvloer Noordrek Grote overspanningen te realiseren tot 10 meter
Tussenvloer Noordrek Een gering eigen gewicht, hierdoor:
Tussenvloer Noordrek Een lichtere constructie


Kolommen van kokerprofiel

De kolommen die Noordrek in haar entresolvloeren gebruikt zijn uit kokerprofielen, gemaakt van staal S 235. Al naar gelang de kracht die de kolom op moet vangen, wordt statische de omvang en de dikte van de koker berekend.  Dit zelfde geldt voor de voetplaat die onder de kolom komt.
Het kan zo zijn dat de kopplaat van de kolom wordt voorzien van een kop die een dubbele hoofdbalk kan torsen. Tevens wordt bij meerdere etages de opname van de kopplaat en de daarbij horende voetplaat berekend en in de gewenste sterkte gelast.

Voordelen van kokerprofiel:

Tussenvloer NoordrekGroot draagvermogen
Tussenvloer NoordrekEen gering eigen gewicht, hierdoor:
Tussenvloer NoordrekEen lichtere constructie.

Standaard worden de kolommen in de kleur RAL5010 gespoten, natuurlijk zijn andere RAL kleuren naar wens mogelijk.

Bodem van de etagevloer:

roostervloer luchtdoorlaat entresol vloer met luchtdoorlaatNoordrek BV heeft verschillende bodems voor de entresolvloer/ etagevloer:

- Standaard gebruikt Noordrek BV een „natuur“ spaanplaat 38mm dik. Aan de onderzijde is deze plaat wit in verband met een goede licht-reflectie. De vloerplaten worden van een veer voorzien.  Brandklasse Cfl-s1
- Naar wens is er ook een antislip toplaag mogelijk. Brandklasse Bfl-s1
- Een roostervloer wordt gebruikt bij eventuele sprinklerinstallatie of waar ontluchting nodig is. Hierdoor heeft men een   goede daglicht benutting.