Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Draagarmstellingen versus traditionele opslagmethoden: Wat past het beste bij uw bedrijf?

Als u op zoek bent naar efficiënte opslagoplossingen voor uw magazijn, bent u waarschijnlijk bekend met de term “draagarmstellingen”. Maar wat maken deze stellingsystemen anders dan traditionele opslagmethoden zoals palletstellingen of legbordstellingen? En nog belangrijker, welke optie past het beste bij de behoeften van uw bedrijf? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen draagarmstellingen en traditionele opslagmethoden, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor uw magazijninrichting.

Wat zijn draagarmstellingen?

Draagarmstellingen zijn een specifiek type opslagsysteem dat wordt gebruikt voor het opslaan van lange, zware of onhandelbare goederen. Denk hierbij aan items zoals buizen, planken, metalen staven, houten planken en andere langwerpige voorwerpen. Wat draagarmstellingen onderscheidt van traditionele stellingsystemen, is het ontbreken van voorste staanders. In plaats daarvan hebben draagarmstellingen horizontale draagarmen die aan verticale staanders zijn bevestigd, waardoor een open opslagsysteem ontstaat waar goederen gemakkelijk toegankelijk zijn.

Voordelen van draagarmstellingen

  • Flexibiliteit: draagarmstellingen zijn zeer flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw goederen. De afstand tussen de draagarmen kan worden aangepast om verschillende maten en vormen van goederen te accommoderen.
  • Toegankelijkheid: doordat draagarmstellingen geen voorste staanders hebben, bieden ze gemakkelijke toegang tot goederen vanaf alle kanten. Dit maakt het laden en lossen van lange items eenvoudig en efficiënt.
  • Ruimtebesparing: draagarmstellingen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in uw magazijn, vooral voor lange en onhandige goederen die niet goed in traditionele stellingsystemen passen.

Traditionele opslagmethoden

Aan de andere kant zijn traditionele opslagmethoden zoals palletstellingen en legbordstellingen meer geschikt voor het opslaan van gestandaardiseerde goederen die op pallets worden geleverd of kleinere items die op planken kunnen worden geplaatst. Deze systemen hebben hun eigen voordelen, zoals een hogere dichtheid van opgeslagen goederen en een eenvoudiger ontwerp.

Welke optie is het beste voor uw bedrijf?

De keuze tussen draagarmstellingen en traditionele opslagmethoden hangt af van verschillende factoren, waaronder het type goederen dat u opslaat, de beschikbare ruimte in uw magazijn en uw specifieke operationele behoeften. Als uw bedrijf voornamelijk lange, zware of onhandige goederen verwerkt, zijn draagarmstellingen waarschijnlijk de beste keuze vanwege hun flexibiliteit en toegankelijkheid. Aan de andere kant, als u voornamelijk gestandaardiseerde goederen opslaat die gemakkelijk op pallets of planken kunnen worden geplaatst, kunnen traditionele opslagmethoden een meer geschikte optie zijn.

Of u nu kiest voor draagarmstellingen of traditionele opslagmethoden, het is belangrijk om de unieke behoeften van uw bedrijf in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing. Door de voor- en nadelen van elk systeem zorgvuldig af te wegen, kunt u ervoor zorgen dat uw magazijn efficiënt wordt ingericht om aan uw operationele vereisten te voldoen.

Voldoet aan de Europese wetgeving

Wanneer u investeert in draagarmstellingen voor uw magazijn, kunt u gerust zijn in het feit dat deze voldoen aan strenge Europese wetgeving en normen voor veiligheid en kwaliteit. Het is essentieel dat de opslagsystemen die u gebruikt voldoen aan deze normen om de veiligheid van uw personeel en goederen te waarborgen. Draagarmstellingen die aan deze normen voldoen, zijn ontworpen en getest om te voldoen aan de specifieke eisen voor belasting en stabiliteit. Zo kunt u met een gerust hart vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw opslagsysteem.

Neem contact op voor meer informatie

De draagarmstellingen van Noordrek bieden flexibele opslagoplossingen voor diverse goederen. Onze draagarmstellingen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en kwaliteit. Stel uw draagarmstelling volledig naar wens samen en ontvang een nauwkeurige offerte op maat van ons. Wanneer u meer informatie wenst over de mogelijkheden kunt u gerust contact met ons opnemen via 0031 (0)85 0160 282 of stuur een e-mail naar info@noordrek.nl.

1